Bliver 'Vild med dans' sæson 20 mon den sidste?

Illustration: Rasmus Sand Høyer

'Dommen' over TV2’s succesprogram 'Vild med dans' lød ikke så lovende i 2017, da Lars Hovbakke Sørensen, Adjunkt, PH.D. (Professionshøjskolen Absalon) skrev således i Jyllands-Posten: 'Vil 'Vild med dans' så overleve? Ja, på kort sigt. Man kan sagtens forestille sig en sæson 15 og en sæson 16 rulle over skærmen. Men en sæson 20 eller 25 er nok til gengæld ikke så realistisk. Samfundets værdier vil på et tidspunkt skifte igen. Så det vil blive andre typer programmer, der vil komme interesse for blandt seerne. Men foreløbig passer 'Vild med dans' rigtig godt med det værdisæt, der er i vores samfund. Og så længe det gør det, vil TV2 og alle de andre tv-stationer i de øvrige lande blive ved med at sende det.'

Heldigvis var der ved udgangen af sæson 19 af 'Vild med dans' gode nyheder til fans af dansekonkurrencen: Der kommer en sæson 20 i 2023. Og TV2 lover, at det bliver stort. Ja tak!

Så hvad er det ved 'Vild med dans', der fortsat samler os foran skærmen fredag efter fredag henover efteråret?

For mig er det ud over dansen, ualmindelig god musik og hele showet med alt hvad det indebærer af sceneshow, kjoler og helt menneskelige værter, der kan få grineflip for åben skærm:

- at følge de professionelle dansere, der efterhånden er blevet en fast del af vores efterår. Og som for mit vedkommende repræsenterer en verden, jeg engang var en del af. Nemlig konkurrencedans. Jeg har helt utroligt mange gode minder derfra og de minder mig om, hvorfor jeg i dag har valgt at investere ind i det frivillige foreningsliv for at endnu flere skal få lov at opleve bare lidt af det, jeg var så heldig at opleve med dans som barn.

- at se 'helt almindelige' (godt nok kendte) danskere forelske sig i en verden, de måske knapt regnede for en rigtig sport. Jeg har fået fjernet alle misforståelser på den front herhjemme, efter min mand og jeg gik til dans sammen en sæson. Dans er en sport:-) Det kan jeg i øvrigt varmt anbefale alle par at gøre - bare én sæson. Det er så sjovt at 'lære sammen' og få det hele til at fungere - i takt til musikken!

- men mest af alt at se det samarbejde, der opstår mellem to fremmede mennesker. Hvordan danselysten bringes fra et menneske over i et andet - og der opstår magi af smukkeste karat! Jeg bliver aldrig træt af at høre en nydanser fortælle om, hvor meget glæde dansen har givet ham eller hende. Og at det nye bekendtskab, både med dansen og den professionelle danser, for alt i verden aldrig må forsvinde igen!

Når vi tør lade et andet menneske føre os på nye eventyr

For mig er det helt klart eventyret, som bliver foldet ud for nydanseren, der er fascinerende. Tænk sig at få muligheden for at træde ind i en helt ny verden, hvor hele produktionen bare vil dig det bedste, systuen står på stilke for dig og din nye bedste ven er 120% dedikeret omkring opgaven at få netop dig til - ikke bare at shine på dansegulvet - men at mærke dansen helt ind i hjertekuglen. Det er passionen. Det er dedikationen. Det er motivationen!

Måske tænker du, at det kun er de kendte forundt at få denne oplevelse - men måske skulle vi hellere tænke: Jeg er godt nok ikke kendt, så jeg kan ikke komme med i Vild med dans, men jeg kan lade mig inspirere af nydanserne i forhold til mod og motivation til at gøre nye ting. Modet til at turde tabe kontrollen og sætte vores lid til at andre kan føre os på nye eventyr.

Hvad er dit næste eventyr? Og er du klar?

 

Kilder:

Kronik fra Jyllands-Posten: Derfor er vi vilde med dans 

Artikkel fra Billedbladet - Det bliver stort!

Log ind eller Opret bruger