• Published in Dansebloggen

Sig det med dans!

Hvornår lod du dig sidst fortrylle i en dans med din partner?

Fortryllet! Det hed den Disney-film, jeg så sammen med min datter forleden. En prinsesse fra eventyrverdenen havner i menneskenes verden. Hun synger - som kun Disney prinsesser kan synge - så dyrene spidser ører. Og hun danser på en helt magisk måde gennem de små og store udfordringer i denne underlige verden. Den lille pige, som hun overnatter hos, bliver lynhurtigt fortryllet af denne eventyrlige pige. Det tager lidt længere tid for hendes far at lade sig fascinere af den barnlige og ligefremme indstilling, prinsessen lidt naivt udlever. Ganske upassende i hans advokattilværelse (Skilsmisseadvokat oven i købet).

Og hvad vil jeg så sige med det? Jo, det slog mig, at filmen flere gange illustrerer, hvor lidt eventyr, der egentligt er plads til i vores travle og velovervejede hverdage. Det kan virke helt fremmed for nogle af os at synge og danse, særligt SAMMEN. Måske giver vi den (stadig) gas foran spejlet med børsten som mikrofon, når vi en sjælden gang i mellem har huset HELT for os selv. Måske folder vi os ud på dansegulvet til den årlige firmajulefrokost. Men hvor tit tager du en svingom med ham eller hende, du elsker aller mest? Ikke så tit, vel? Og hvorfor egentligt ikke?

Find plads til de magiske øjeblikke

Det er sjældent fordi, stuegulvet ikke er stort nok som dansegulv. Vi har fri adgang til alverdens musik via diverse streaming tjenester. Med et enkelt touch på smartphonen kan vi spille lækkert musik ud over vores trådløse Libratone højtalere. Så er det virkelig fordi, vi ikke længere kan finde tid til de magiske øjeblikke i vores til tider kaotiske liv?

Jeg er selv danser og har været så privilegeret at gå til pardans med min mand i en sæson, så det hænder rent faktisk at min mand byder mig op til en vals midt i ulvetimen - og her må jeg indrømme, at det er mig, der ikke kan 'stresse ned' og tage en vals, når jeg ved, at maden gerne skal være klar om 10 minutter. Men jeg sætter stor pris på, at han lige tager dansefatning og spørger, om vi skal danse. Vi snakker af og til om, at når børnene er blevet lidt større, skal vi helt sikkert gå til dans sammen på en danseskole igen. Indtil da må vi arbejde på at skabe de magiske øjeblikke hjemme på stuegulvet, når børnene er puttet!

Husk hvad dans kan gøre!

Jer der kender min mand vil vide, at han er sportsmand med stort S og at dans i hans verden - indtil jeg overbeviste ham om noget andet - ikke hørte under kategorien sport (Der er jo ikke nogen bold med!). Men den sæson på danseskolen var simpelthen en af de bedste ting, vi har gjort SAMMEN. Det var for det første sjovt at være afsted og indgå på et hold med andre begyndere. En helt særlig atmosfære er der på sådan et hold. Men der er mange andre gode ting ved at gå til dans med sin partner. Man har den her 'ting' sammen, bare dig og mig. 'Vi' skal lære noget nyt, hvor det er vigtigt, at 'vi går i samme retning' eller for at køre den helt ud i overført betydning; danser den samme dans. Det nytter ikke noget, at den ene i forholdet vil danse den festlige jive, mens den anden vil danse den stille og romantiske vals. Danseundervisning er en god måde at øve sig i koordinering, nærhed og kontakt, når der samtidig spilles god musik og man bevæger sig sammen på et dansegulv. Og så er det meget svært at være sur, når man danser. Der er derfor 99% garanti for en sjov time!

Kunsten at vise hinanden interesse

For mig var vores sæson på danseskolen også et særligt bevis for, at min mand gerne oprigtigt ville vise interesse for min passion for dans. Tidligere havde jeg ikke turdet forestille mig, at ham og jeg skulle danse sammen til et afdansningsbal. (Jeg var næsten lige så stolt som svigermor:-). Vi kvinder har ofte lidt nemmere ved at vise interesse for vores partners sport (hvad enten det er fodbold, håndbold, tennisbold eller golfbold:-), da det bliver vist noget mere på tv end syning, fitness eller dans. Derfor betød det rigtig meget for mig, at han turde bevæge sig med ind i min passion. Lige dér blev han på en eller anden måde min superhelt.

Et magisk samspil

Lige som de fleste af os elsker overraskelser, vil de fleste kvinder (selv kontrolfreaks) elske at opleve den magi, der sker mellem to dansende mennesker, der oven i købet elsker hinanden. Det samspil, der foregår mellem manden, der fører og kvinden, der lader sig føre, til god musik i kombination med intensitet og nærvær - i fysisk kontakt uden at det handler om sex. Det samspil er helt unikt.

Hvis du spørger mig, burde alle par slå et smut omkring den lokale danseskole - mindst én sæson!

Kvinden skal give slip på kontrollen! Og manden skal tage den!

For nogle kvinder kan det være en overvindelse at lade sig føre af manden. For det ER manden, der fører i dans. Det er ikke til diskussion! Og det er faktisk en utrolig smuk ting at kunne 'læne sig tilbage' som kvinde og stole på, at partneren har styr på trinnene. Det kan godt tage noget tid, inden kvinden når der til, at hun giver helt slip på kontrollen. Men når det sker, er det en lige så fantastisk følelse, som når man rammer golfbolden helt rigtigt for aller første gang! De fleste kvinder har prøvet at danse med en, der fører på den helt rigtige måde; der sker et eller andet magisk og dansefødderne kan pludselig nogle tricks, vi ikke selv kendte.

Må jeg komme med et forslag?

Hvis I i jeres parforhold oplever så lidt plads til eventyr, at jeres sidste dans var brudevalsen eller da I sidst var til fest hos Moster Oda, inden I fik børn, så er mit forslag at udforske dansens magi sammen. Find en god sang og dans en vals hjemme i stuen (f.eks. Come Away With Me med Norah Jones). Er I så privilegerede at have en god barnepige eller er børnene flyttet hjemmefra, så ring til den lokale danseskole og spørg, om de har et hold, I kan prøve at være med på.

Eller endnu bedre:-)

Hvis I gerne vil lukke eventyret ind i jeres parforhold (igen), men synes det kan være lidt svært at få plads i hverdagens stramme program, så har jeg et endnu bedre forslag! Jeg brænder nemlig så meget for, at vi som par skal huske hinanden midt i vasketøj og virvar, at jeg har allieret mig med en gammel veninde, Anne Halkjær, som også har fokus på sunde relationer i parforholdet. Sammen har vi strikket den perfekte Valentinsgave sammen til jer - og den kalder vi Vild med dig! En aften hvor vi stiller skarpt på gaven at være to, hvor der er god og uforstyrret tid til at nyde en 3 retters menu og hvor I får lejlighed til at træde ind i dansens magiske verden SAMMEN.

Læs mere og køb billet via www.vildmeddig.dk

Sig det med dans!

Pst.... Der er begrænset antal billetter!

 

 

Log ind eller Opret bruger